Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Subscribe RSS

 Lauantai
30.01.2010 18:30 | Katja

Meillä on vihdoin poikasia! Eilen oli Mantelin laskettu aika, ja täsmällisesti sitten illansuussa huomasinkin pienen nakin kurkistavan pesämökistä varovasti ulos. Nopeasti emo passitti pienen kunnolla sisälle pesän suojiin, ja annoin olla ihan rauhassa. Aamulla sitten otin emon hetkeksi kuljetusboxiin kylpemään hiekkaan ja saamaan herkkupaloja, ja sillä aikaa nopeasti tarkistin pesän. Nopealla vilkaisulla näytti olevan 5 poikasta sumpussa, ja jos oikein näin heti, niin 4 mustasilmäistä ja 1 punasilmäinen. Joten toivoa on, että blackeja sieltä voisi tulla! Mielenkiinoista nähdä sitten tuleeko monelle minkäänlaista kuviota, nyt vaan odotellaan poikasten kasvamista. On kyllä mukavaa, kun talossa on jälleen pienen pieniä gerbiileitä. Lapsetkin sai taas varovasti minun kanssa kurkistaa aamulla pesään kun laskin poikaset, ja voi kuinka pieniä ne lasten ja miehenkin mielestä taas oli. On ne kyllä ihania :)

Nyt en yhtään muista kirjoitinko jo viimeeksi, että kävin kasvattajapäivillä ja jalostustarkastusta kuuntelemassa. No kuitenkin, sielläkin nyt käyty, ja oli oikein kiva nähdä taas tuttuja. Nyt sitten on ilmotettu 5 gerbiiliä helmikuun näyttelyihin Espooseen. Ensimmäistä kertaa olen myös sihteerinä viralliselle tuomarille, sitä odotan mielenkiinnolla, kun pääsee kuulemaan ihan vierestä tuomarin kommentteja ja näkemyksiä eri gerbiileistä.

Meille on mahdollisesti tänä vuonna tulossa 2 uutta eri sukuista gerbiiliä. Katsotaan nyt miten poikaset kehittyvät, mutta jos hyvinkäy niin saan black uroksen ja black naaraan. Sitten alkaakin tämän vuoden jalostussuunnitelmat olemaan mallillaan, olettaen että suunnitelmat toteutuu, sitä kun ei koskaan voi varmaksi sanoa ;)


 - Katja | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 4.000 (1)

 Keskiviikko
20.01.2010 12:38 | Katja

Vihdoinkin näyttää siltä, että meille on tulossa poikasia pitkästä aikaa! Manteli näyttää hieman pyöristyneen ja eilisen punnituksen perusteella on tullut 10g lisää painoa. Laskettu aika olisi reilu viikon kuluttua, ihanaa ja toivottavasti kaikki menee hyvin!

Kasvattajapäiville olen menossa ensi sunnuntaina, mielenkiintosta päästä kuulemaan muita kasvattajia ja viisastumaan lisää :) Samalla on myös jalostustarkastus, johon jään kuuntelemaan, vaikken olekkaan sinne ilmoittanut omia eläimiä ja eipä mulla olisi ollutkaan mitään ilmotettavaa sinne.. ainoa kuviollinen on nyt tiineenä, ja agoutia en aio kasvatukseen käyttää, muun värisiä ei meiltä sitten löydykkään mitä olisi voinut ilmoittaa. Sitten kun blackeilla aikanaan on taas jalostustarkastus, niin sinne täytyy kyllä ilmoitella omia eläimiä, erittäin mielenkiintoista olisi kuulla mielipide niiden jalostukseen kelpaavuudesta.

Mitähän muuta sitä tässä gerbolassa olisi tapahtunut viime aikoina.. Juurikaan ei kummempia, Cartemiksen 3v synttärit olisi maaliskuussa tulossa, se onkin meidän vanhin gerbiilimme ja herra voi erittäin hyvin, on melkoisen rakas papparainen <3 Yksi uusi gerbiili olisi luultavasti tulossa meille helmikuun aikana, pieni neiti on black (ylläri..) ja pääsee Alfan kaveriksi, joka jäi yksin kun laitoin Mantelin asumaan uroksen kanssa. Lainauros Rebel's Killer, joka oli astutukseen meillä lainassa, lähti kotiin jokin aika sitten, kiitos vielä Suskille lainasta! Manteli asuu nyt siihen asti yksikseen, kunnes ensi viikolla poikaset syntyvät. Tarkoitus on sitten jättää siitä ainakin yksi ellei kaksikin kotiin, riippuen vähän mitä sieltä syntyy, kun nyt edes jokunen blacki tulisi mistä valita.. Helminäyttelyihin pitää kohta muistaa alkaa ilmottautumaan, vielä kun keksisi ketä kaikkia ilmottaa.


 - Katja | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Sunnuntai
03.01.2010 17:38 | Katja

Hyvää Uutta Vuotta 2010!

Nyt ollaankin sitten jo seuraavan vuoden puolella. Viime vuonna meillä syntyi 2 poikuetta, ja yritystä oli saada loppuvuodesta vielä kaksi poikuetta lisää, mutta kumpikaan ei onnistunut, naaraat eivät siis kummatkaan tulleet tiineiksi. Saattaa tietysti johtua pimeästä vuodenajasta, joten toivon että kevään ja valoisuuden lisääntyessä, saisin edes yhden poikueen. Viime vuonna pidin myös pienen tauon kasvatuksessa, koska nuorin lapsistamme alkoi oirehtimaan jatkuvalla yskällä ja nuhalla, mutta tällä hetkellä infektioastma on diagnoosina, ja varovasti pikkuhiljaa katsellaan kuinka se tästä etenee, koska on hyvin mahdollista että se häviää aikanaan, ja nyt tilanne näyttää onneksi parantuneen jo paljonkin, jonka vuoksi uskalsin kokeilla uusia poikueita.

2009 vuoden poikueista ei jäänyt jatkokasvatukseen yhtään poikasta, koska valitettavasti sukurasitteita löytyi astutuksen jälkeen F-poikueen suvusta (kasvaimia), ja G-poikueeseen tuli yksi koukkutassu poikanen, jonka koukkukäpälä oli tosin lievä sellainen, mutta silti koska en voi sanoa varmaksi oliko se vain ehkä emon runtelemaa, vaiko synnynnäinen vika, niin en uskalla itse käyttää jalostukseen näitä poikasia, enkä niiden emoa tai isää, joten moni jäi lemmikiksi (ja tämä harmitti senkin takia vielä super paljon, koska emo oli oma kasvattini, jonka poikasia odotin todella kovasti, mutta jouduinkin lopettamaan linjan tähän). F-poikueesta ei jäänyt kumpaakaan eloon jäänyttä poikasta kotiin, mutta G-poikueesta jäi 2 black naarasta (toinen koukkutassu, ja toinen poikueen suurin ja parhaimman kokoinen black naaras lemmikiksi ja näyttelyihin) Nämä neidit saivat seurakseen vanhemman yksin jääneen gerbiili rouvan, joka hyväksyi pikku tytöt nopeasti ja hoitaa niitä huolella, tämä rouva on tyttöjen sukulais täti :).

Näyttelyissäkin tuli käytyä viime vuonna muistaakseni 3 tai 4 kertaa, ja mukavia muistoja jäi mieleen. Parhaiten mieleen jäi alkuvuoden Gaalanäyttelyt, jossa Liinus voitti Pet-luokan, tai kevään Summer winner, jossa meidän honey fox uros pääsi ensimmäistä kertaa Rop 4:ksi, sai irtosertin ja muitakin saavutuksia. Mutta jokainen näyttelyreissu on opettanut uutta, olen tutustunut uusiin mukaviin ihmisiin, ollut työntekijänä näyttelyissä ja ihastellut kauniita gerbiileitä, nähnyt kasvattieni kasvua ja matkustanut super ihanien gerbiili-ihmisten kanssa, kiitos siis kaikille teille kuluneesta vuodesta!!

Tältä vuodelta toivon poikasia, näyttelyreissuja ja ennenkaikkea terveyttä meidän gerbolaan ja kaikille kasvateille!


 - Katja | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)

 Sunnuntai
06.12.2009 22:35 | Katja

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Alfan astutus ei sitten kolmannellakaan kerralla onnistunut, ja sen jälkeen sainkin tietää ikäviä uutisia suvusta kasvaimien osalta, ja en nyt aio käyttää ainakaan tällä hetkellä Alfaa kasvatukseen. Neiti saa nyt viettää lemmikin elämää.

Tarkoitus oli astuttaa myös black patched naaras Manteli loppuvuodesta, ja kun en millään tahtonut löytää kiimaa, niin totutin sen lainauroksen kanssa yhteen, ja näin yhden astumisen 4.12, joten tässä odotellaan ja katsellaan joskos joulukuun lopulla olisi gerbiili vauvojen aika! Toivotaan nyt niin.

Kolme urosta meillä täyttikin marraskuussa kaksi vuotta, Manteli täyttää jouluna vuoden ja Nuppu joulukuussa kaksi vuotta, joten synttäriaikaa tämä vuodenvaihde täällä gerbiilien keskuudessa.


 - Katja | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Lauantai
14.11.2009 11:52 | Katja

Gerbolassa oli eilen uusi astutus yritys Alfan ja Rebel's Killerin kanssa. Onneksi tuli kokeiltua vielä niitä yhteen, eikä Killeri lähtenyt vielä kotiin. Nyt täytyy vielä 3-4 päivän päästä kokeilla uudestaa, jos vaikka nyt olisi onnistunut, kun kiima löytyi paljon selvemmin kuin ekalla yristys kerralla, joten pieniä poikasia odotellaan joulukuun alkuviikoilla syntyväksi! Ja toivotaan, että saadaan sieltä blackia!

Toinen naaras, jonka haluaisin vielä joulukuun tienoilla astuttaa olisi Manteli (black patched), kuviolliset kun on myös niin kivannäköisiä, uros vaan vielä etsinnässä. Joten poikasia olisi sitten toivottavasti tulossa toinenkin poikueellinen. On kyllä tosi ihanaa suunnitella taas pienen tauon jälkeen poikueita, kun vaan nyt onnistuisi.

Sivujen ulkoasun väriäkin muutin jokin aika sitten, ei tämä vaaleanpunainen varmaan kauaa tule olemaan, mutta onpa taas hetkeksi eri värinen, kun aina välillä alkaa kyllästyttämään aina sama tausta. Uusi kuvakin yläpalkissa olisi kiva vaihtaa, mutta en enää muista miten sen viimeeksi sain ihmeen kaupalla tehyä :D


 - Katja | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.000 (1)
©2020 Gerbiilit - suntuubi.com