Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kasvatuksesta

Ensimmäinen poikue meillä syntyi huhtikuussa 2008, ja yhteensä poikueita on syntynyt nyt 8. Alussa väreinä oli honey fox ja black, mutta melko pian valitsin vain yhden värin, jonka kanssa halusin tehdä töitä, ja se oli black. Meillä syntyy siis enimmäkseen yksiväristä blackia, mutta joskus myös kuviollisia. Yllätysvärejä syntyy myös joskus poikueisiin, joten meiltä lähtee välillä muitakin värejä maailmalle. Kasvatukseni tulee olemaan melko pienimuotoista, koska meillä ei ole mahdollisuutta omaan eläinhuoneeseen ja terraariot sijaitsevat asuntomme olohuoneessa, jossa tila on rajallinen. Minulla ei ole vielä kasvattajanimeä, olen siis epävirallinen kasvattaja. Haaveissa kyllä siintää kasvattajakurssin suorittaminen, ja virallisen kasvattajanimen saaminen. Tällä hetkellä minulla on suoritettu kasvattajakurssin teoriakoe hyväksytysti läpi, joten käytännönkoetta vaille olisi kasvattajanimen hakeminen. Kuulun Suomen gerbiiliyhdistykseen. Tarkoitus on myös käydä gerbiilinäyttelyissä (n.3 kertaa vuodessa, tai aina kun näyttelyt eivät ole kovin kaukana) eläimieni kanssa, jotta saan arvostelun omista kasvatuseläimistäni ja kasvateistani.

Kasvatustavoitteistani kertoisin, että kasvatukseen käytettävät eläimet ovat terveitä ja hyväluonteisia. Tavoitteeni on saada kasvatuksellani pitkäikäisiä, mahdollisimman terveitä ja mukavan luonteisia gerbiileitä, jotka vielä väriltään ja ulkonäöltään vastaisivat rotumääritelmääkin. Suunnittelen yhdistelmiä etukäteen, kaikki poikueet ovat siis aina olleet suunniteltuja ja toivottuja.

Kasvatukseeni on kuulunut jo vastoinkäymisiä, joten välillä pitkäjänteisyys on koetuksella, mutta aina sitä on halunnut yrittää uudestaan ja haluaa onnistua. Kun kaikki menee hyvin, on poikasten kehittyminen pikkuisista nakeista, hellyyttäviin naperoihin ollut aina palkitsevaa seurattavaa!

Kasvatustilat:

2009

Terraariohyllyköt:                                                           Poikasterraario:

 

Kokonaiskuvaa:

*Purut jouduttu vaihtamaan mörttiröpöön

*Hankittu ilmanpuhdistin

*Iso terraario tullut lisää poikasia varten

*Ruusukkeille pitäisi keksiä hyvä paikka

Kasvatustilat 2008

 

Poikasten nimeäminen:

Nimeän poikueet aakkosjärjestyksessä, ja koska itse pidän kovasti enkeleistä ja keijuista, nimeän myös poikasia niiden nimien mukaan.

  

Kuvassa E-poikaset, ja Jackie emo


©2020 Gerbiilit - suntuubi.com